سالروز شهادت دکتر حسین فاطمی یار وفادار دکتر محمد مصدق، الگوی وفا و ایستادگی

الگوی درخشان وفا و ایستادگی  دکتر حسین فاطمی از سخنان برادر ۳۰خرداد۷۵


لحظاتی قبل از اعدام,  آموزگارِ وفا و پایداری دکتر حسین فاطمی سردار بزرگ نضهت ملی ایران , خطاب به فرماندار نظامی ودادستانِ نظامی گفت که یقین کنید که سربازان مجاهد نهضت , همچنان مبارزه را ادامه خواهند داد وخوشا که تاریخ ایران زمین اینچنین به عهد سردارانش ازستار و باقر تا کوچک خان  و پسیان, ومدرس و  مصدق و فاطمی ها, وفا کرد و با عبور از حنیف نژادهاو جزنیها و پاک نژادها, برای رویارویی با مهیب ترین نیروی ارتجاعی دوران آماده شدند .

دکتر حسین فاطمی، جوانترین وزیر خارجة تاریخ ایران. دستیار و معاون پارلمانی دکتر محمد مصدق.

اگر ملی شدن صنعت نفت خدمت بزرگی است که به مملکت شده باید از آن کسی که اول این را پیشنهاد نمود سپاسگزاری کرد و آن کس شهید راه وطن دکتر حسین فاطمی است..." پیشوای فقید ملی دکتر محمد مصدق

همراهان و همکاران سابقش او را به بی صداقتی یا جاسوسی اینتلیجنت سرویس متهم کردند. آخوندها اقدام به ترور او کردند. چرچیل طی نامة محرمانه یی به شاه نوشت: برای او بهترین جواب اعدام است. شاه گفت: او هنوز پیدا نشده، وقتی دستگیر شود اعدام خواهد شد. سر دنیس رایت، سفیر انگلیس به تیمور بختیار گفت: در نخستین فرصت مشتی به دهان او بکوب تا بداند هیبت امپراطوری بازی کردنی نیست....

۱۸آبان ۱۳۵۸، سردار شهید خلق موسی خیابانی، طی یک سخنرانی بر مزارش، او را تک ستارة درخشان آسمان انقلاب ایران در دوران نهضت ملی توصیف کرد.

خدمات ارزنده و فداکاریهای بی‌شائبه‌اش، لقب وفادارترین یار مصدق را در تاریخ از آن او ساخت. اما هم‌زمان اقدامات قاطع سیاسی او و تاکیدات انقلابی‌اش بر لزوم آمادگی کامل برای رویارویی با توطئه‌های دربار، او را هدف توطئه‌های گوناگون قرار داد.

زخمی‌شدن در سوءقصد ناموفق توسط یک باند مرتجع او را متوقف نکرد و پس از آن در مقام وزیر خارجه، مبتکر طرح ملی‌کردن صنعت نفت و بزرگترین حامی مصدق در این کارزار سنگین بین‌المللی بود.

۲۶بهمن۱۳۳۰ ترور توسط آخوندها بر مزار محمد مسعود

پس از کودتای ۲۸مرداد به زندگی مخفی روی آورد ولی ۷ماه بعد درحالی‌که به‌شدت بیمار بود، دستگیر شد و بعد از تحمل شکنجه‌های فراوان با بدنی تب‌دار در برابر جوخة اعدام قرار گرفت.

گل گذاری بر مزار دکتر حسین فاطمی از طرف مجاهدین اشرف 

دکتر حسین فاطمی در بیدادگاه نظامی شاه ، به دفاع از پیشوای سازش‌ناپذیر جنبش ملی کردن نفت ایران، دکتر مصدق برخاست و با تهاجم به دادستان سرسپرده شاه خائن که او را به اعدام تهدید می کرد، دلیرانه خروشید: «شما می‌توانید سرم را قطع کنید ولی هرگز نمی‌توانید سرم را خم کنید».

نشریه فوق العاده مجاهد شماره ۷۰۰ – از مقاله دکتر عبدالعلی معصومی

دکتر فاطمی ‌پیش از محاکمه‌اش در نامه‌یی به دکتر مصدق نوشت: «آرزو دارم که نفسهای آخر زندگیم نیز در راه نهضت و سعادت هموطنانم باشد ... در دادگاه ما می‌توانیم بسیاری از حقایق را فاش کنیم، داغ باطله بر کنسرسیوم و حامیان او بزنیم ... یا مثل ریاحی طلب عفو و بخشش کنیم ... زیر بار شِق‌ِ آخری، هرگز، بنده نخواهم رفت».

در روز یکشنبه، ۱۷ مهرماه ۱۳۳۳ در آخرین جلسة محاکمة فرمایشی، حکم اعدام این کوهمرد سازش‌ناپذیر صادر شد.

سحرگاه روز چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۳۳، دو مزدور سرسپردة شاه جنایتکار سرتیپ آزموده (دادستان ارتش) و تیمور بختیار (فرماندار نظامی) برای اجرای حکم اعدام به سلول دکتر فاطمی در زندان لشکر ۲ زرهی رفتند. آزموده از دکتر فاطمی خواست اگر وصیـّتی دارد بگوید و افزود: «تو که مکر‌ّر می‌گفتی من از مرگ ا‌ِبایی ندارم و مرگ حق‌ّ است ...» دکتر فاطمی بدون واهمه از مرگی که تا چند لحظة دیگر به سراغش می‌آمد، در پاسخش، دلیرانه، گفت: «آری، مرگ حق است و من از مرگ ا‌ِبایی ندارم؛ آن هم چنین مرگ پرافتخاری. من می‌میرم که نسل جوان ایران از مرگ من درس عبرتی گرفته و با خون خود از وطنش دفاع کرده و نگذارد جاسوسان اجنبی بر این کشور حکومت نمایند».

این سردار پاکباز راه آزادی ایرانزمین، هنگامی که به تیرک اعدام بسته شد، سه بار فریاد زد: «زنده باد دکتر مصدق، پاینده باد ایران».

 روحیة قوی و تزلزل ناپذیر او، در واپسین دم حیات، حتّی، دژخیم را به اعتراف واداشت. آزمودة مزدور، در مصاحبة مطبوعاتی در بارة آخرین لحظات زندگی دکتر فاطمی گفته بود: «در آن موقع روحیه‌اش به قدری قوی بود که اگر کسی ... از جریان اوضاع اطلاع نداشت، هرگز باور نمی‌کرد این شخص کسی است که چند دقیقة دیگر باید تیرباران شود».

نقل از مقالة دکتر معصومی در نشریة شماره۷۰۰ مجاهد

از پیام آقای  مسعود رجوی  به‌مناسبت ۱۴اسفند – ۱۳۶۷

شهید قهرمان دکتر حسین فاطمی، نیز، در آستانة تیرباران، خطاب به دژخیمان شاه گفت: «مرگ به ۳ قسم است: مرگی در رختخواب ناز و مرگی با ذلت و مرگی در راه شرف و افتخار، و من خدای را شکر می‌کنم که در راه مبارزه با فساد شهید می‌شوم ... و با شهادتم در این راه دین خود را به ملت ستمدیده و استعمارزدة ایران ادا کرده‌ام. سربازان مجاهد نهضت هم چنان مبارزه را ادامه می‌دهند».

از سخنان  برادر مسعود در نشست ۵روزه، روز سوم – ۱۳۶۷۰۸۳۰

...خوب شما هم ارث و میراث داری  هستید ، وارث کارها ، مبارزات و خونهایی هستید که از صدر مشروطه به این ور ، نبوده که سازمان پیشتازی نبوده که ، با ایدئولوژی که پاسخگوی مسائلش باشه ، ارتش آزادیبخشی که متعلق به خلقی باشه نبوده والله که مصدق بنده خدا بوده ، از رفیق کنار دستیش بقایی بوده سندها رو لای پیرهنش گذاشت برد آمریکا مصدق همچین ببینین چه عالم تنهایی و بی کسی بوده ، یک دکتر فاطمی را داشت ، این دکتر فاطمی هم در همان چارچوبه ایدئولوژی مرگ میتونن حضرات پادوهای میانه باز بهش مارک بزنن ، موقع مرگش که آمده بودند رئیس ساواک شاه ، سپهبد بختیار ، باضافه سرلشگر آزموده دادستان نظامی گفت که خیلی خوشحالم که اینطوری مرگی نصیبم میشه ، در راه آزادی و استقلال ایران و هدفم و آرمانم ، چون با فساد و تباهی مبارزه کردم ولی مطمئن باشین سربازان مجاهد نهضت ادامه خواهند داد ، خدا را شکر میکنم بخاطر این مرگ ، قبل از اعدام این یک نفری بود که مصدق داشت.... 

دکتر حسین فاطمی، شهید راه وطن، یار وفادار دکتر مصدق، مدافع حقوق ملت ایران

لطفا به اشتراک بگذارید: