۴۰۳ در یک نگاه - مقاومت در سالی که گذشت - قسمت دوم
در برنامه قبلی نگاهی داشتیم به بخشی از کارزارهای مقاومت ایران در اولین فصل از سال ۱۴۰۳، امروز نگاهی داریم به برخی از کارزارها و فعالیتهای مقاومت ایران در تابستان ۴۰۳. از ماه تیر شروع میکنیم که ماه برگزاری کهکشان سالانه مقاومت ایران بود.
اولین روز گردهمایی جهانی ایران آزاد در نهم تیرها برگزار شد. بر پیشانی آن گردهمایی با شکوه، این جملات میدرخشید: » کهکشان مقاومت ایران - مقاومت سرخفام ۴۳ سال تا ۱۴۰۳- بزرگترین، طولانیترین، بغرنجترین و خونینترین مقاومت سازمانیافته تاریخ ایران، با چراغ راهنمای نه شاه نه شیخ، علیه دیکتاتوری و وابستگی. گردهمایی جهانی ایران آزاد در حالی برگزار شد که کانونهای شورشی با ۲۰ هزار پراتیک انقلابی در شهرهای سراسر میهن به استقبال کهکشان رفته بودند. صدها شخصیت سیاسی از آمریکا، اروپا، کانادا و کشورهای عربی اعم از رؤسای جمهور، معاونان رئیسجمهور، نخست وزیران، رؤسای پارلمان و مشاوران امنیت ملی و وزرای خارجه و وزیران پیشین دولت از کشورهای مختلف جهان در این گردهمایی حضور داشتند. اجلاس جهانی ایران آزاد در پاریس همزمان با تظاهرات و راهپیمایی هموطنان در برلین برگزار شد.
نکته جالب توجه این بود که کهکشان مقاومت ایران درست یک روز بعد از نه بزرگ مردم ایران به دیکتاتوری ولایت فقیه و تحریم شعبده انتخابات خلیفه ارتجاع برگزار شد. خانم مریم رجوی در سخنرانیش به انتخابات قلابی آخوندها اشاره کرد و از اون انتخابات بهعنوان برآیند بنبست و شکستهای بزرگی که دامنگیر رژیمه نام برد.
خانم مریم رجوی:
مانیتور و مشاهدات بیواسطه از ابتدا تا انتهای نمایش رأیگیری و رأیسازی از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۲۴ در بیش از ۱۴هزار شعبه رأیگیری توسط هواداران مجاهدین نشان میدهد که پتک بزرگ تحریم بر سر رژیم فرود آمده و ۸۸درصد مردم ایران نمایش انتخابات را تحریم کردند. شرکتکنندگان، ۱۲درصد دارندگان حق رأی و کمتر از ۷میلیون و ۴۰۰هزار هستند.
چه آنها که به اختیار رأی دادند چه آنها که با انواع ترفندها به اجبار پای صندوق رأی کشانده شدند و چه آنها که رأی باطله و سفید دادهاند.
این «نه» بزرگ به دیکتاتوری و رأی قاطع مردم ایران به سرنگونی و پیامآور پیروزی ایران آزاد با جمهوری دموکراتیکاست.
مایک پنس معاون پیشین رئیسجمهور آمریکا، رئیسجمهور پیشین استونی و نخست وزیران کانادا و انگلستان و بلژیک مولداوی، جمهوری ایرلند و کوزوو و همینطور وزرای خارجه پیشین آمریکا و فرانسه و کانادا از جمله شرکتکنندگان و سخنرانان در اولین روز از اجلاس جهانی کهکشان بودن. این نکته رو هم باید یادآوری کنیم که بیانیه ۴ هزار نفر از نمایندگان پارلمانهای کشورهای مختلف جهان در همون روز یعنی روز ۹ تیر اعلام شد.
کهکشان ایران آزاد در روزهای دهم و یازدهم تیرماه هم ادامه پیدا کرد و هر بار جلوههای باشکوهی از عزم جزم مردم ایران برای تحقق آزادی رو به نمایش گذاشت.
دومین روز اجلاس جهانی ایران آزاد، روز دهم تیر در پاریس برگزار شد. در این روز هیئتهایی از کشورهای آلمان، انگلستان، رومانی، ایسلند، اکوادور، ایرلند، لیتوانی، استونی، کاستاریکا، آرژانتین، فنلاند، لهستان، مالت، مولداوی، لوکزامبورگ، اردن و یمن حمایت هایشان از مقاومت ایران را اعلام کردند و نمایندگان آنها به سخنرانی پرداختند. ۴۰۰۰ پارلمانتر از ۸۱پارلمان در ۵۰ کشور جهان از آزادی و مقاومت در ایران برای صلح و امنیت جهانی حمایت کردند.