عفو بین الملل : حسین‌علی نیری باید در زمان حیاتش تحت تحقیقات جنایی قرار می‌گرفت

اخبارایران و جهان در یک نگاه

۱-عفو بین‌الملل اعلام کرد: حسین‌علی نیری باید در زمان حیاتش تحت تحقیقات جنایی قرار می‌گرفت، از جمله برای جرایم علیه بشریت. مرگ او نباید قربانیان و خانواده‌هایشان را از حق دانستن حقیقت و اجرای عدالت محروم کند. هم‌چنین نباید مانع از آن شود که سایر افرادی که در این جنایات هم‌دست بوده‌اند، پاسخگو شوند.

عفو بین‌الملل در سال ۲۰۱۸ خواستار تحقیقات جنایی از حسین‌علی نیری به‌دلیل جنایات گذشته و جاری علیه بشریت، از جمله ناپدیدسازی اجباری، قتل، آزار و اذیت، شکنجه و سایر اقدامات غیرانسانی مانند پنهان کردن سرنوشت قربانیان و محل اجساد آنها شده بود.

۲-شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد در اجلاس رسمی خود در ژنو، قطعنامه تمدید مأموریتهای مای ساتو گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران و هیأت مستقل حقیقت‌یاب بین‌المللی درباره ایران را تصویب کرد. این قطعنامه با ۲۴ رأی مثبت و ۸ رأی منفی به تصویب رسید.

در قطعنامه شورای حقوق‌بشر از ادامه نقض گسترده حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم ایران، افزایش مداوم اعدام‌ها، تعداد فزاینده زنان اعدام شده، اعدام نوجوانان و خشونت و تبعیض گسترده نسبت به زنان ابراز نگرانی شده است.

قطعنامه شورای حقوق‌بشر نگرانی عمیق خود را از یافته‌های هیأت مستقل حقیقت‌یاب بین‌المللی در مورد نقض حقوق‌بشر و جنایات علیه بشریت از جمله آزار و اذیت مداوم زنان، دختران و سایر افراد حامی حقوق‌بشر در چارچوب اعتراضات ابراز کرده و خواستار پایان دادن به این جنایتها شده است.

در جلسه شورای حقوق‌بشر نماینده بلژیک ضمن حمایت از تمدید مأموریت مای ساتو گزارشگر ویژه امور ایران و هیأت حقیقت‌یاب گفت: بلژیک از افزایش اعدامها در ایران پس از محاکمات ناعادلانه، نگران است. ما به‌ویژه نگران این هستیم که مجازات اعدام هم‌چنان در مورد افراد ۱۸ سال در زمان ارتکاب جرم انتسابی اعمال می‌شود. خشونت و نقض حقوق‌بشر در ایران، تمدید مأموریت گزارشگر ویژه و هیأت حقیقت‌یاب را ضروری می‌کند.

۳-کشاورزان شهر زیار در شرق اصفهان روز پنجشنبه ۱۴ فروردین علیه ستم و چپاول حکومت آخوندی تجمع و تظاهرات کردند.

کشاورزان شرق اصفهان-۱۴ فروردین ۱۴۰۴

تجمع کشاورزان عزیز در شهرستان زیار امروز چهاردهم فروردین

به اصفهان نفس بدید، زاینده رود رو پس بدهید

عزا عزا است امروز روز عزا است امروز زندگی کشاورز روی هواست امروز

این همه بی‌عدالتی هرگز ندیده ملتی

کشاورز می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد

حقابه رو می‌گیرم حتی اگر بمیریم

رود اگه جاری نشه اصفهان قیامت می شه

همشهری گرامی حمایت حمایت

سی ساله رودخونه رو آبشو به غارت بردند

ای لشکر. آماده‌باش بهر نبرد بی‌امان آماده‌باش باش

شهر به این قشنگی دیگه صفا نداره آبشو تو لوله کردند لوله.

زاینده رود دائم حق مسلم ماست

۴-رویترز خبر داد: پلیس ضدتروریسم انگلستان دو مرد را به اتهام ارتباط با گروه تروریستی حزب‌الله دستگیر کرد. یکی از دستگیر شدگان توسط کارآگاهان فرماندهی مبارزه با تروریسم لندن، یک مرد ۳۹ ساله است که به‌خاطر تدارک اقدامات تروریستی و مشارکت در تأمین مالی برای اهداف تروریستی دستگیر شده است

۵-آمریکا بیش از ۳۰ حمله هوایی دیگر را به مراکز و پایگاههای حوثیهای یمن در روز پنجشنبه انجام داد.

العربیه گزارش داد: سخنگوی نظامی حوثی‌ها، یحیی سریع، در پیامی ویدئویی اعلام کرد: آمریکاییها در ساعات گذشته بیش از ۳۶ حمله هوایی را علیه مناطق مختلف در استانهای صنعاء، صعده و دیگر مناطق انجام داده‌اند».

او افزود این حملات، هوایی از «ناو هواپیمابر ترومن» در شمال دریای سرخ صورت گرفته است.

۶-محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ترامپ می‌خواهد از سر بدبختی و تسلیم مذاکره کنیم.

زیدآبادی از باند اصلاحگران رژیم هشدار داد: صحبت از توان موشکی و بمب اتم، چاه است نه راه!

او هشدار داد: قدرت موشکی و شیمیایی عراق زمینه‌ساز حمله به آن کشور شد. مقامات کشور هر چقدر از تغییر استراتژی اتمی کشور حرف به میان آورند کار را برای خودشان سخت‌تر و برای آمریکا و اسراییل راحت‌تر می‌کنند

۷-مرکز پژوهش‌های مجلس ارتجاع اعلام کرد: ۲۶ میلیون ایرانی (۳۰.۴ درصد جمعیت) در سال ۱۴۰۰ زیر خط فقر مطلق قرار داشته‌اند. این رقم در گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق ایران به ۳۲ میلیون نفر در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.

داده‌های مرکز آمار رژیم، نشان می‌دهد ۵۵ درصد جمعیت شهری ایران در معرض ناامنی غذایی قرار دارند. این رقم، تنها به کمیت کالری دریافتی اشاره نمی‌کند، بلکه کیفیت تغذیه را هم زیر سؤال می‌برد:

۸-سایت حکومتی بهارنیوز نوشت: اگر سیاست‌های اقتصادی کنونی تداوم یابد، ایران نه در محاصره دشمن، که در حلقه‌ای آهنین از ناکارآمدی، تورم، و نابرابری گرفتار خواهد ماند. زمان برای نجات سفره‌های خالی، رو به اتمام است. هر روز تأخیر در اصلاحات ساختاری، عمق بحران را بیشتر می‌کند و هزینه‌های اجتماعی آن را جبران‌ناپذیرتر.

 

 

لطفا به اشتراک بگذارید: