فشار حداکثری با حملات، تحریم و هشدار نظامی علیه رژیم تهران تشدید شد

نیویورک تایمز ۱۵ اسفند نوشت حملات آمریکا علیه حوثیهای وابسته به رژیم ایران ممکن است تا ۶ماه دیگر ادامه یابد. یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت حملات هوایی به حوثی‌ها توانایی رهبران ارشد حوثی برای ارتباط‌گیری را مختل کرده، توان واکنش نظامی آنها را به چند حمله ضعیف و غیر مؤثر محدود نموده، و شرایط را برای مراحل بعد فراهم ساخته‌اند.

تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا گفت: «این حملات به کشته شدن رهبران ارشد حوثی و تخریب چندین تأسیسات نظامی که حوثی‌ها برای تولید تسلیحات متعارف پیشرفته از آنها استفاده می‌کردند، منجر شده است.

ترامپ با انتشار فیلمی از حمله هوایی آمریکا به تجمع نیروهای حوثی در سوشیال تروث نوشت: حوثی‌ها برای دریافت دستور حمله، گردهم آمده بودند. اما دیگر حمله‌یی از سوی این حوثی‌ها در کار نخواهد بود!

مایک پنس در گفتگو با شبکه تی بی‌ ان گفت دونالد ترامپ، در استفاده از گزینه نظامی علیه رژیم تهران بسیار جدی است. ترامپ برای مذاکره با رژیم ایران مهلتی دو ماهه تعیین کرده، اما در صورت شکست این تلاش‌ها، در استفاده از گزینه نظامی تردید نخواهد کرد. این اقدام، «بمبارانی خواهد بود که پیش از این هرگز دیده نشده است
پنس در ادامه افزود: باید برای خامنه‌ای و آخوندهای حاکم بر ایران این مسأله را روشن کنیم که ایالات متحده هرگز اجازه نخواهد داد رژیم ایران به سلاح هسته‌یی دست یابد. آمادگی ترامپ برای مذاکره به هیچ‌وجه هدف اصلی آمریکا در جلوگیری از دستیابی رژیم به سلاح هسته‌یی را تحت‌الشعاع قرار نمی‌دهد.
پنس در ادامه سخنانش گفت: رژیم ایران در ضعیف‌ترین موقعیت خود قرار دارد و عملیات نظامی اخیر آمریکا علیه حوثی‌های وابسته به رژیم ایران و هشدار رئیس‌جمهور ترامپ مبنی بر مسئولیت رژیم ایران در قبال حملات نیروهای نیابتی‌اش، بخشی از سیاست فشار حداکثری بوده است.
مایک پنس هم‌چنین گفت: نابودی قاسم سلیمانی بخشی از سیاست کلی ترامپ برای مقابله با تهدیدات ناشی از رژیم تهران و نیروهای نیابتی آن بوده است. ترامپ هرگز در استفاده از زور تردید نکرد، اما همواره به‌عنوان آخرین راه‌حل آن را در نظر گرفته است.

ژنرال وسلی کلارک فرمانده پیشین ناتو روز شنبه در مصاحبه با شبکه نیوزنیشن گفت: مقامات رژیم ایران به این نتیجه رسیده‌اند که تنها راه بقا برای آنها دسترسی به بمب اتمی است به همین دلیل آمریکا ناو هواپیمابر دوم را به منطقه اعزام کرد نیروها تقویت شده‌اند و احتمالاً اقدام نظامی انجام خواهد شد.

وی گفت: در حال حاضر رژیم ایران مشغول کار بر روی این برنامه است و احتمالاً به‌زودی به آن دست می‌یابد.


بلومبرگ ۱۵ فروردین نوشت: رژیم ایران در سال‌های اخیر به ساخت سلاح هسته‌یی نزدیک‌تر شده و بحران اتمی میان این رژیم و آمریکا به نقطه‌ای خطرناک رسیده است. این رژیم هرگز تا این حد آسیب‌پذیر نبوده ولی در عین‌حال به ساخت سلاح هسته‌یی نزدیک شده است. ترامپ، به‌وضوح بر روی نیاز به یک توافق هسته‌یی با ایران تأکید دارد و در صورت عدم دستیابی به توافق، گزینه نظامی را نیز مد نظر قرار می‌دهد. به همین منظور، پنتاگون اقدامات نظامی بزرگی را در منطقه آغاز کرده است که شامل اعزام یک ناو هواپیمابر دوم و بمب‌افکنهای B۲ به منطقه می‌شود. این وضعیت نشان‌دهنده آماده‌باش نظامی در برابر تحرکات رژیم ایران است

بلومبرگ می‌افزاید: دولت ایران با چالشهای جدی اقتصادی روبه‌رو است. تورم بالا، نوسانات شدید نرخ ارز و قطعی‌های مداوم برق و آب از جمله عواملی هستند که به تضعیف بنیانهای این رژیم کمک کرده‌اند. پس از کاهش سطح زندگی مردم، افزایش اعتراضات عمومی علیه این رژیم در این شرایط آغاز شده است

 

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی پس از اجلاس وزرای خارجه ناتو گفت: «پرزیدنت ترامپ روشن کرده که ایران مسلح به سلاح هسته‌یی وجود نخواهد داشت. این موضوع تحت نظارت او اتفاق نخواهد افتاد.
روبیو در ادامه با اشاره به حوثی‌های وابسته به رژیم ایران گفت: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم یک گروه جنایتکار [دریای سرخ] را کنترل کند

وی هم‌چنین گفت من هیچ کشوری در جهان نمی‌شناسم که از دستیابی رژیم ایران به توانایی تسلیحات هسته‌یی خوشحال باشد.

سناتور جمهوریخواه تام کاتن رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا در مصاحبه‌یی برنامه رادیویی هیو هویت تأکید کرد که هدف از اقدامات ایالات متحده در منطقه، بازدارندگی رژیم ایران و جلوگیری از دستیابی آن به سلاح هسته‌یی است. دونالد ترامپ در این مورد بسیار شفاف بوده و اظهار داشته که دو گزینه پیش‌رو وجود دارد: یا توافقی مشابه آنچه لیبی با ایالات متحده در سال ۲۰۰۳ امضا کرد، یا در غیراین صورت «تأسیسات هسته‌یی ایران بمباران خواهد شد».
کاتن افزود: حمایت از حملات علیه حوثی‌ها در یمن، که از نیروهای نیابتی رژیم ایران محسوب می‌شوند، و ادامه کارزار فشار حداکثری علیه رژیم ایران، از جمله اهداف اساسی سیاست خارجی دولت ترامپ بوده‌اند. دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌یی نه فقط برای آمریکا بلکه برای کل جهان تهدیدی غیرقابل قبول خواهد بود.

لطفا به اشتراک بگذارید: