بحران اتمی و مذاکره رژیم و آمریکا
رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه در یک کنفرانس رسانهای در کاخسفید در پاسخ به این سؤال که اگر با رژیم ایران به توافق نرسید اقدام نظامی خواهید کرد گفت: «اگر لازم باشد، قطعاً بله».
ترامپ در پاسخ به خبرنگاری پیرامون اقدام نظامی گفت: «اگر لازم باشد، اقدام نظامی خواهیم کرد. طبیعتاً اسراییل در چنین حملهیی درگیر خواهد بود و نقش اصلی را خواهد داشت، اما هیچکس برای ما تصمیمگیری نمیکند و ما کاری را انجام میدهیم که خودمان میخواهیم».
وی افزود: «ما برای این مذاکرات ضربالاجل مشخصی داریم. این آغاز یک روند است، اما وقت کمی داریم نه زیاد، چون نمیخواهیم اجازه بدهیم رژیم ایران به سلاح هستهیی دست پیدا کند. مردم ایران فوقالعاده باهوش هستند. اما در شرایطی سخت با رژیمی سخت و خشن گیر افتادهاند.
در مورد زمانبندی مذاکرات، ترامپ گفت: «من نمیتوانم پایان آنرا بهطور مشخص بگویم، اما وقتی مذاکرات آغاز میشود، متوجه میشوید که آیا روند خوبی دارد یا نه. من میگویم پایان آن، زمانی است که حس کنم مذاکرات خوب پیش نمیرود».
پیت هـِگسـِت وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه ۲۰ فروردین در یک کنفرانس رسانهای در پاسخ به این سؤال که آیا حضور بمبافکنهای B۲ آمریکا در پایگاه دیو گارسیا پیامی به رژیم ایران است، گفت: این را میگذاریم خودشان تصمیم بگیرند. این یک دارایی فوقالعاده است که بسیار مؤثر عمل کرده و فکر میکنم به همه پیام میدهد، منظورم این است که رئیسجمهور ترامپ در این زمینه کاملاً روشن بوده. رژیم ایران نباید بمب هستهیی یا سلاح هستهیی داشته باشد.
هگست افزود: «وظیفه ما در وزارت دفاع این است که مطمئن شویم همه داراییها و امکانات لازم برای هر نوع سناریوی احتمالی را در اختیار داریم، و این کاری است که به آن ادامه خواهیم داد».
وزارتخارجه آمریکا ۲۰ فروردین با صدور بیانیهیی ضمن اشاره به لیستگذاری تروریستی حوثیهای وابسته به رژیم در یمن اعلام کرد «آمریکا حمایت هیچ کشور یا نهاد تجاری از حوثیها مانند تخلیه کشتیها و تأمین نفت در بنادر تحت کنترل آنها را تحمل نخواهد کرد. چنین اقداماتی نقض قوانین آمریکا است.
العربیه ۲۱ فروردین خبر داد در حملات چهارشنبه شب تا صبح پنجشنبه آمریکا به مواضع حوثیها در صنعا و حدیده انبارهای تسلیحاتی، تونلهای زیرزمینی حوثیها در اردوگاه جـُمـِیمه و مجتمع ریاستجمهوری نهضین هدف قرار گرفت.