کنفرانس در شهرداری منطقهٔ ۵ پاریس- قسمت سوم
کنفرانس در شهرداری منطقهٔ۵ پاریس
با حضور شهرداران، منتخبان و شخصیتهای برجستهٔ فرانسوی
«بیش از ۱۰۰۰شهردار فرانسوی علیه اعدام در ایران»
سخنرانیهای
ژاک بوتو معاون شهردار منطقهٔ مرکزی پاریس
برونو ماسه شهردار ویلیه آدام
ژرار لوتون استاد افتخاری دانشگاه پاریس شرقی کرتی
پیر برسی رئیس حقوقبشر نوین
و سروناز چیتساز مسئول کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران
ژاک بوتو
ما فراموش نکردهایم که پیش از رژیم آخوندها
مردم ایران تحت ظلم رژیم شاه نیز سرکوب میشدند
احیای سلطنت یک راه دموکراتیک نیست
مردم خواهان جمهوری دموکراتیک با جدایی دین و دولت هستند
ژاک بوتو - معاون شهردار منطقهٔ مرکزی پاریس
ما پیشگامان این حرکت بودهایم و همچنان به حمایت از هدفی که امروز دفاع میکنیم، وفادار ماندهایم و میخواهم از بسیاری از شهردارانی که از آن زمان به ما پیوستهاند، بهویژه از فلورانس برتو شهردار منطقه پنج تشکر کنم که این کنفرانس را امروز در شهرداری بسیار زیبای این منطقه برگزار کرده است. آخرین بار که در حمایت از شورای ملی مقاومت ایران و پرزیدنت منتخب آن، مریم رجوی، صحبت کردم، هشتم فوریه در میدان دانفر روشرو بود که مردم جمع شده بودند تا به اعدام، به اعدامهای سیاسی و به رژیم آخوندها نه بگویند.
امروز من احساس میکنم که پیروزی در دستان مردم ایران است، رژیم در آستانهٔ مرگ است و این امر بهویژه با حمایت دیپلماسی بینالمللی، همراه با شهروندانی مانند ما در کشورهای خود تسریع خواهد شد که نارضایتی خود را از آنچه در ایران میگذرد ابراز میکنند. در این رابطه، همانطور که این نکته بهدرستی توسط اینگرید بتانکور یادآوری شد، من تمام حمایت، همبستگی و ارادت خود را به دو هموطنمان که امروز در زندانهای ایران هستند، یعنی سسیل کولر و ژاک پاریس، تقدیم میکنم. امیدوارم هر دو هر چه زودتر آزاد شوند.
اما این آزادی نباید با هزینه بدنامسازی مبارزه مردم ایران بهدست آید اگر شرط مذاکره بدنامسازی شورای ملی مقاومت ایران باشد، من معتقدم که این بهای بسیار کمی برای پرداخت است، زیرا امروز این تنها جنبش دموکراتیک و مبتنی بر جدایی دین و دولت است که از انقلاب ضروری در ایران و جایگزینی رژیم آخوندها حمایت میکند و آن (جنبش) مریم رجوی و شورای ملی مقاومت ایران است.
گاهی پرسیده میشود که چه چیزی ما را به هم پیوند میدهد؟ چه چیزی ما شهرداران جمهوریخواه را با مبارزه مردم ایران مشابه میکند؟ من فکر میکنم باید به اعلامیهٔ حقوقبشر و شهروندی سال۱۷۸۹ اشاره کنیم که میگوید مقاومت در برابر ظلم یکی از حقوق طبیعی، غیرقابل انکار و مقدس هر انسان است.
من امیدوارم هر چه که انتخابهای سیاسیمان باشد، در حمایت از مبارزه مردم ایران و شورای ملی مقاومت و اینکه بگوییم نه، نباید تسلیم بشویم متحد باشیم. ما به پیروزی نزدیکیم و با اتحاد و قویبودن قادر خواهیم بود با این رژیم مقابله کنیم و سرانجام کاری کنیم که این رژیم از بین برود و آزادی مردم ایران تحقق یابد. ما فراموش نکردهایم که پیش از رژیم آخوندها، مردم ایران تحت ظلم رژیم شاه نیز سرکوب میشدند و نباید فراموش کنیم که راه احیای سلطنت یک راه دموکراتیک نیست، بلکه مردم خواهان جمهوری مبتنی بر جدایی دین و دولت و دموکراتیک هستند.
برونو ماسه
رژیم ایران بهیمن نیروها و کانونهای شورشی
که در تهران و سراسر ایران هر روز در حال تلاش
برای برقراری دموکراسی و حکومت غیرمذهبی در این کشور هستند
سقوط خواهد کرد
برونو ماسه شهردار ویلیه آدام
وقتی در سال۲۰۰۸ بهتازگی انتخاب شده بودم و وارد ساختمان شهرداری شدم، فکر نمیکردم که در میان سه کلمهیی که بر سردر شهرداری حک شده بود، مجبور شوم اینقدر از کلمه «آزادی» دفاع کنم. ولی همان موقع دریافتم که از بیست سال قبل از آن، در کشوری دور از اینجا، مردم در حال مبارزه بودند، مردم قربانی حکومتی هستند که یک دیکتاتوری مذهبی، فئودالی و با شقاوتی بیحد و حصر است.
سیهزار تن در سال۱۳۶۷ در عرض چند ماه کشته شدند. بنابراین من بدون هیچ تردیدی وارد این مبارزه شدم زیرا این مبارزهیی بود که توسط سازمان مجاهدین خلق ایران، شورای ملی مقاومت ایران و رئیسجمهور منتخب آن پیش برده میشد، مبارزهیی که حیاتی و پر معنا بود و بر سر آن در کشور ما سکوت سنگینی حکمفرما بود. پس بسیار زود با سادگی و قوت ایمان، من در شهرداری ویلیه آدام یک نمایشگاه دربارهٔ این مبارزه در دوران غمانگیز سال۱۳۶۷ ترتیب دادم و بیش از دهسال یک بنر که خواستار آزادی در ایران بود را روی ساختمان شهرداری نصب کردم. سپس زمان گذشت، سالها میگذشتند و همچنان بر تعداد شهدا افزوده میشد. این ترسناک و هولناک است. ابتکاری که بهتازگی انجام شد، دلگرمکننده است زیرا ما شهرداران، همانطور که اشاره شد و خوشحالکننده است، از محبوبترین مقامات منتخب مردم فرانسه هستیم و بنابراین مسئولیت داریم.
و بیش از هزار شهردار با شعار «نه به اعدام در ایران»، شروع به دفاع از آرمانی میکنند، جای امیدواری دارد که صدای ما سرانجام شنیده بشود. ما ادامه خواهیم داد. اما برای سالها ادامه نخواهیم داد، بهاین دلیل که رژیم سقوط خواهد کرد، بهیمن نیروها و کانونهای شورشی که در تهران و سراسر ایران هر روز در حال تلاش برای برقراری دموکراسی و حکومت غیرمذهبی در این کشور هستند، همانطور که مریم رجوی از آن دفاع میکند. این مبارزه بسیار شگفتانگیز است، باید از این مبارزه دفاع کرد و من همکارانم، شهرداران شهرهای بزرگ و کوچک را به این حمایت فرا میخوانم.
پس من از این تلاش تقدیر میکنم و واقعاً امیدوارم که تعداد بیشتری از شهرداران از شما حمایت کنند. ما بهتازگی تصویری از مریم اکبری را در ساختمان شهرداری نصب کردیم، کسی که فقط بهدلیل اینکه علیه اعدام برادران (و خواهرش) ایستاده بود بهمدت ۱۵ سال در زندان بوده و امروز هم در زندان است.
پس اینگونه است که ما مرتب شروع میکنیم، ادامه میدهیم و دوباره شروع میکنیم. تعداد ما از هزار نفر بیشتر خواهد شد.
ژرار لوتون
یک ملت تحت ستم و سرکوبشده
دیر یا زود آزادی خود را بهدست خواهد آورد
همانطور که در دسامبر ۲۰۲۴
با سقوط دیکتاتوری بیرحم بشار اسد این امر محقق شد
ژرار لوتون - استاد افتخاری دانشگاه پاریس شرقی کرتی
ایرانیان تلاش میکنند از قوانین رژیم ایران رهایی یابند. آنها در معرض ترس و هراس رفتارهای بیرحمانه و تحقیرآمیز قرار دارند و گاهی با حکم اعدام از طریق طنابدار مواجه میشوند و گاهی بهدلیل بیاساسِ بهاصطلاح «دشمنی با خدا» (اعدام میشوند). اما خوشبختانه، آگاهی در کشورهای دموکراتیک در حال افزایش است، همانطور که برای مثال در ایالاتمتحده، با برگزاری تجمع بزرگی در واشنگتن با حضور سخنرانان دموکرات و جمهوریخواه همراه بود و البته فراخوان باشکوه هزار شهردار فرانسه
در آنجا درست مانند اینجا، شورای ملی مقاومت ایران با دلایل درست در تلاش است تا پایگاه حمایتی وسیعی را در یک رویکرد فراحزبی بهدست آورد.
البته، مقامات اروپایی ما همانطور که بارها گفته شده، در برابر رژیم آخوندها ترسیدهاند، در حالی که این رژیم شهروندان آنها را میرباید و بهگروگان میگیرد و از آنها به روشهای شرمآور باجخواهی میکند تا بعد از یک نمایش عدالت و سالها بدرفتاری آنها را آزاد کنند. ما همچنین میدانیم که یک ملت تحت ستم و سرکوبشده دیر یا زود آزادی خود را بهدست خواهد آورد، همانطور که در دسامبر ۲۰۲۴ با سقوط دیکتاتوری بیرحم بشار اسد که از سال۱۹۷۰ بر سر کار بود، این امر محقق شد. آفرین به مقاومت ایران بهخاطر اقدامات بینظیرش و فراخوانهایش برای حمایت در کشورهای دموکراتیک و آفرین به هزار شهردار فرانسه. بیایید به این پروژه آزاد و دموکراتیک، مبتنی بر جدایی دین و دولت و صلحآمیز ایران آزاد کمک کنیم که در آن زندگی برای همهٔ مردم خوب و مناسب خواهد بود.
پیر برسی رئیس سازمان حقوقبشر نوین فرانسه
ما اینجا هستیم تا اول از همه یاد شهدا را گرامی بداریم. دومین هدف، تجلیل از امضای هزار شهردار است. این یک آغاز است. خوشحالم که اینجا، در جمع شما هستم؛ همانگونه که طی چهلوپنج سال گذشته در کنار شما بودم. ما جنگیدهایم، در خیابانها مبارزه کردهایم، در مطبوعات جنگیدهایم و بیش از یک سال پیش، همینجا گفتم که باید به مرحله بالاتری برویم و مبارزه را در سطح حقوقی جهانی دنبال کنیم و این همان کاری است که سازمان حقوقبشر نوین بهطور عملی سعی کرده انجام بدهد. چون حقوقبشر نوین انتزاعی نیست. من چهلوپنج سال است که در کنار مجاهدین مبارزه میکنم و آمادهام که باز هم چهلوپنج سال دیگر مبارزه کنم. متشکرم.
سروناز چیتساز - مسئول کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران
دوستان عزیز، از خانم شهردار فلورانس برتو و همچنین آقای شهردار ژان فرانسوا لوگاره بهخاطر برگزاری این کنفرانس علیه مجازات اعدام صمیمانه تشکر میکنم. این اقدام، حرکتی ارزشمند از همبستگی با هزاران نفر از محکومان به اعدام در ایران و خانوادههای فراوانی است که هر روز در هراس از این اعدامها زندگی میکنند. این همچنین نشانهیی از همبستگی با کل مردم ایران است که هر روز با واقعیت تلخ اعدامها مواجهند.
از هزار شهردار فرانسه نیز بابت حمایتشان از مردم ایران و کارزار «نه به اعدام» تشکر میکنم. در روزهای اخیر، ماشین کشتار (رژیم) با سرعتی بیسابقه دوباره بهحرکت درآمده است. از هفتم تا دهم آوریل، سیوسه نفر، از جمله سه زن، اعدام شدند.
در طول هشت ماه از آغاز ریاستجمهوری پزشکیان، ما اعدام بیش از ۱۰۱۰زندانی را ثبت کردهایم که از این میان، دستکم ۳۸۴نفر از قومیتها بودهاند. در میان آنان، چند نفر در زمان ارتکاب جرم (انتسابی) زیر هجده سال سن داشتهاند. این البته فقط مواردی است که تأیید شدهاند و در واقع، آمار واقعی بسیار بالاتر است.
کارزار «نه به اعدام» بخشی از یک مبارزه گستردهتر برای آزادی و دموکراسی در ایران است. همانطور که در بیانیهٔ شهرداران آمده، هر اعدام در ایران یک اقدام سیاسی است، چرا که هدف آن تثبیت قدرت یک دیکتاتوری مذهبی است.
از این رو، مخالفت با مجازات اعدام در ایران، بهمعنی ایستادگی در برابر تمامیت این دیکتاتوری دینی است. از توجه شما سپاسگزارم.
ژان فرانسوا لوگاره - شهردار پیشین منطقه یک پاریس
همه ما، وقتی که شهردار هستیم، نماینده مردم خود هستیم. پس از طریق مبارزه، تعهد و شخصیت این منتخبان، تمام این فرانسویها نیز در کنار ما هستند، گوش به مردم ایران سپردهاند، امیدهای آنها را در دل دارند و در مبارزاتشان شریک هستند و ما باید این امید را زنده نگهداریم. تمام دیکتاتوریها فانیاند. رژیم آخوندها باید سقوط کند، اما همچنین باید نگران آنچه پس از آن روی خواهد داد، باشیم.
بنابراین، مبارزهیی که باید از همین حالا آغاز کنیم، این است که دچار اشتباه نشویم.
فقط یک جمهوری دموکراتیک، مبتنی بر جدایی دین و دولت میتواند جایگزین دیکتاتوری نفرتانگیز آخوندها شود. و این دقیقاً همان مبارزهیی است که باید پیش ببریم. این همان معنای تعهد همهٔ آن منتخبان است که ارزشهای جمهوری را نمایندگی میکنند و با افتخار و زیر پرچم فرانسه از آنها دفاع میکنند. بههمین دلیل است که این مبارزه شهرداران، مبارزهیی پرمعناست و این مبارزه نمایانگر آینده ایران است، آیندهیی آزاد برای مردم ایران، آیندهیی برای یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین و دولت، کاملاً مستقل و حاکم بر سرنوشت خویش. از همه شما سپاسگزارم.