فرو ریختن عمق استراتژیک خامنهای
زمانی خامنهای باد در غبغب میانداخت که در ۴ پایتخت عربی حکمرانی میکند، اما الآن عمق استراتژیک خامنهای فرو ریخته و یکییکی همهٔ امتیازاتی که به واسطه سیاست کثیف مماشات به دست آورده بود را به میزان بسیار زیادی از دست داده است.
یک نمونه لبنان:
زمانی این رژیم در لبنان ترکتازی میکرد، اما پس از آنکه حزبالله لبنان ضربات کمرشکنی دریافت کرد و کار به خلعسلاح این گروه نیابتی رژیم انجامید، نفوذ رژیم به شکل قابلملاحظهای در این کشور از بین رفت.
جوزف عون، رئیسجمهور لبنان، در مناسبتهای مختلف تأکید کرده است که قصد دارد سلاح را به انحصار دولت درآورد.
مجتبی امانی سفیر رژیم در لبنان در مورد خلعسلاح حزبالله لبنان در روز ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ در حساب ایکس خودش نوشت، «پروژه خلعسلاح یک توطئه آشکار است». ، «ما در ایران از خطر این توطئه آگاهیم. و به دیگران هشدار میدهیم که در دام دشمنان نیفتند».
پس از این دخالت آشکار یوسف راجی، وزیر خارجهٔ لبنان، امانی را روز ۲ اردیبهشت در اعتراض به اظهارات وی به این وزارتخانه احضار کرد.
رویترز در این باره نوشت: وزارت امور خارجه لبنان سفیر تهران در بیروت را بهدلیل اظهارنظرهایی مبنی بر اینکه برنامه خلعسلاح گروه شبهنظامی حزبالله لبنان مورد حمایت ایران «توطئه» است، توبیخ کرد.
امانی قرار بود روز چهارشنبه به وزارتخارجه لبنان برود اما با بهانهتراشی حاضر نشد.
وزارتخارجه لبنان مجدداً تاریخ جدیدی برای احضار سفیر رژیم تعیین کرد:
لشرقالأوسط از احضار مجدد سفیر رژیم آخوندی در لبنان خبر داد و نوشت: پس از اینکه امانی احضاریه وزارتخارجه لبنان را رد کرد، وزارتخارجه لبنان تاریخ جدیدی را برای حضور سفیر ایران در این وزارتخانه تعیین کرد.
پس از اینکه دولت لبنان در مقابل سفیر رژیم ایستاد و او را مجدداً احضار کرد این مهره رژیم با خفت و خواری عقب نشست و گفت: «[رژیم] ایران به هر توافقی که مردم لبنان در مورد تسلیحات حزبالله به دست آورند احترام میگذارد و تهران دیدگاههای خود را بر امور داخلی لبنان تحمیل نمیکند».
وی همچنین گفت: این مسائل امور داخلی لبنان است که در آن دخالت نمیکنیم.
رویترز در این باره گزارش داد:
روز پنجشنبه ۴ اردیبهشت، وزارتخارجه لبنان اعلام کرد که امانی را «بهدلیل مواضع اخیر» احضار کرده و هانی الشمیطلّی، مقام ارشد این وزارتخانه، «ضرورت پایبندی به پروتکلهای دیپلماتیک. در مورد حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی آنها را به وی اطلاع داده است».
در همین حال فارس بویز، وزیر خارجه پیشین لبنان گفت، هیچ قانونی سفیر را ملزم به حضور در وزارتخارجه نمیکند، اما در صورت امتناع از حضور، دو گزینه پیش روی وزارتخارجه قرار دارد:
۱. اعلام سفیر بهعنوان «عنصر نامطلوب» و اخراج او از لبنان.
۲ (اقدام شدیدتر). قطع روابط دیپلماتیک بین بیروت و تهران.
رویترز در مورد تغییر تعادلقوا علیه رژیم در لبنان نوشت: «انتقاد مقامات ارشد لبنانی از ایران برای سالها غیرعادی بود».
اما عمق استراتژیک خامنهای فرو ریخته و دیگر حتی ادعای قدرت هم نمیتواند بکند، تا روزی که این غدهٔ بدخیم سرطانی توسط مردم ایران از ریشه سوزانده شود.