شمار قربانیان انفجار مهیب بندرعباس رو به افزایش است

اخبار ایران و جهان در یک نگاه

۱-به گزارش شاهدان عینی و خبرنگاران سیمای آزادی علاوه بر کشته شدگان، بیش از۱۵۰۰ نفر مجروح شدند که وضعیت نیمی از آنها وخیم است. هنوز بسیاری جنازه‌ها زیرآوار یا زیرکانتینرها هستند. بسیاری از راننده‌ها پودر شدند.

یکی از شاهدان می‌گوید: شدت موج انفجار آن‌قدر شدید بوده که چشم همکاراش از حدقه بیرون زده و کشته شدند. فقط در انفجار اولیه پانزده آتش‌نشان کشته شدند. همه کارکنان ساختمانی به نام ساختمان اداری که نزدیک محل انفجار بود، کشته شدند.

شاهد دیگری می‌گوید: همه جا پر از گوگرد و کشته‌هاست. بسیاری در اثر انفجار پودر شدند. مردم را در خانه‌ها زندانی کرده و گفته‌اند بیرون نروند.

۲-شبکه جهانی بی‌بی سی گزارش داد: ایرانیان می‌گویند ارتش و سپاه پاسداران، سوخت موشکی را که اخیراً از چین وارد کرده‌اند در بندر ذخیره می‌کنند. مردم می‌پرسند چگونه می‌توان این همه مواداشتغال زا، بدون مراقبت کافی در بندر رها شود؟

این منبع افزود: آتش هم‌چنان شعله‌ور است و ابر سیاه ضخیم مواد شیمیایی سمی روی منطقه را پوشانده است.

به گفته شبکه جهانی بی‌بی سی اکنون عزاداری به خشم تبدیل شده است.

۳-سایت حکومتی رویداد ۲۴ نوشت: وقوع انفجار مهیب در بندر عباس، یاد انفجار بندر بیروت را در اذهان زنده کرد و بسیاری کارشناسان اهمیت و ابعاد اقتصادی این اتفاق را با آن رویداد مقایسه کردند.

۴-ایرج ندیمی عضو مجلس ارتجاع گفت: «بخش عمده صادرات و واردات کشور از بنادر جنوبی کشور انجام می‌شود، بنابراین بنادر جنوب به‌ویژه بندرعباس محور تبادلات کالایی، محصولات مصرفی یا واسطه‌ای کشور هستند».

وی افزود: این بندر در مساحت ۲۵۰۰ هکتار، امکان ترخیص و خدمات دهی قریب به ۱۰۰ میلیون تن کالا را دارد و قریب به ۸۰ درصد کل عملیات کانتینری ایران از طریق این بندر انجام می‌شود.

۵-سایت حکومتی خبر آنلاین نوشت: انفجار در بزرگترین مرکز تجاری ایران نگرانی‌هایی را درباره اختلال در تجارت کشور به‌وجود آورده است. این بندر که ۵۵ درصد از واردات و صادرات کشور را پوشش می‌دهد، نقشی حیاتی در پایداری جریان تجارت و ترانزیت کالاها ایفا می‌کند. توقف یا اختلال در فعالیت‌های این بندر می‌تواند تأثیرات چشمگیری بر روند اقتصادی کشور بگذارد.

این منبع حکومتی افزود: تأثیرات این حادثه، علاوه بر آسیبهای فیزیکی، ممکن است به کاهش اعتبار کشور در بازارهای بین‌المللی نیز منجر شود. بسیاری از کشورهای همسایه و شریک تجاری ایران به این بندر به‌عنوان یکی از مراکز اصلی تبادلات تجاری تکیه دارند و هر گونه اختلال می‌تواند بر روابط تجاری و ترانزیت کالاهای منطقه‌ای اثرگذار باشد.

۶-نشنال امارات نوشت: انفجار بندرعباس یکی از شریانهای مهم کشتیرانی و تجاری ایران را مختل کرد.

این بندر استراتژیک، بزرگترین و یکی از استراتژیک‌ترین داراییهای کشور است. به‌گفته سازمان بندر و دریانوردی، در سال ۲۰۲۴، ۸۵ درصد از ترافیک کانتینری حمل و نقل ایران را اداره می‌کرد.

اهمیت بندر به این معنی است که اختلالات ممکن است پیامدهای اقتصادی و امنیتی گسترده‌تری برای ایران و مسیرهای تجاری منطقه داشته باشد.

۷-طوفان و قطع گسترده برق در تهران خسارات زیادی بر جای گذاشت. روز یکشنبه برق برخی مناطق مانند ورامین، قرچک و قسمتهایی از اسلامشهر قطع شد. درختان در خیابان موسوم به مطهری و قائم‌مقام فراهانی بر ا ثر طوفان شکسته شد. بر اساس اعلام رسانه‌های حکومتی این طوفان تا شب گذشته دو کشته و ۴۱ مصدوم بر جای گذاشته است

۸-جواد لاریجانی در مصاحبه با تلویزیون رژیم گفت:

ما در شرایط امروزی شرایط متغیره دیگه رهبری معظم انقلاب این مسیر رو میخواد هموار کنه برای همه به‌خصوص اونهایی که پاکار انقلاب هستند.

مجری: یعنی مخاطب ایشون بیش از این‌که افکار عمومی باشه خواص بود.

لاریجانی: به نظر من خواص بود.

اونا نباید دچار گرفتاری بشوند که حالا بگن چرا دیروز آقا گفت :که مذاکره معقول نیست حالا امروز گفتند مذاکره اشکال نداره ببینید اینا دقتهایی‌ست که یک فرد باید در تحلیلش برسه.

۹-ویکتوریا کوتس معاون پیشین شورای امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: رژیم ایران برای برنامه غیرنظامی نیازی به غنی‌سازی داخلی اورانیوم ندارد. تنها دلیلی که می‌توانم تصور کنم این است که بخواهد اورانیوم غنی‌شده را انباشته برای ساخت سلاح هسته‌یی ذخیره کند. امارات برنامه‌یی قوی بدون غنی‌سازی اورانیوم دارد. بنابراین، این شرط بسیار خوبی است که وزیر روبیو تعیین کرده است که رژیم ایران غنی‌سازی اورانیوم نداشته باشد.

 

لطفا به اشتراک بگذارید: