واشینگتن پست : انفجار روز شنبه بندرعباس ناشی از آتش سوزی مواد شیمیایی بوده است

اخبار ایران و جهان در یک نگاه

۱-واشنگتن پست روز ۱۲ اردیبهشت نوشت: بر اساس شواهد بصری و اظهارات کارشناسان مواد منفجره، انفجار روز شنبه بندرعباس ناشی از آتش‌سوزی مواد شیمیایی بوده است.

گرت کولت  سرتیپ بازنشسته ارتش انگلستان که دارای مدرک دکترای مواد منفجره است، گفت: این ویدئو نشان‌دهنده انفجار یک ماده اکسید کننده" است. اصطلاحی که برای مواد خطرناک استفاده می‌شود.

کارشناسانی که با واشنگتن پست مشاوره کردند، بر اساس موج انفجار و اندازه دهانه گودالی که تخریب شده است، تخمین می‌زنند قدرت این انفجار حدود ۵۰ تن، تی.ان.تی است.

۲-خبرگزاری رویترز به‌نقل از یک مقام امنیتی منطقه گفت: واشنگتن برای گنجاندن برنامه موشکی بالستیک در مذاکرات فشار می‌آورد، اما تهران "به رد هر گونه بحثی ادامه می‌دهد. " وی افزود: مشکل این است که بدون پرداختن به موضوع موشکی، ترامپ نمی‌تواند ادعا کند که توافق جدید فراتر از برجام است.

یک مذاکره‌کننده سابق هسته‌یی آمریکا گفت: «پذیرفتن توافقی که انعکاس یا مدل نرم توافق اصلی باشد، از نظر سیاسی غیرقابل دفاع است». وی معتقد است بر اساس توافق جدید باید تمام ذخایر اورانیوم غنی شده به خارج ارسال شود، و بازرسیهای سرزده وجود داشته باشد و در صورت نقض با جریمه همراه باشد.

۳-سناتور تد کروز عضو سنای آمریکا اعلام کرد: «دولت بایدن ۱۰۰ میلیارد دلار به ایران سرازیر کرد. رئیس‌جمهور ترامپ کاملاً درست عمل می‌کند که به سیاست فشار حداکثری علیه رژیم ایران بازمی‌گردد. او کاملاً درست می‌گوید که هر گونه توافق هسته‌یی باید توانایی (خامنه‌ای) برای غنی‌سازی را متوقف کند.

۴-خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد: در حالی که مذاکرات هسته‌یی به بن‌بست رسیده، ترامپ برای کاهش فروش نفت ایران اقدام می‌کند. وی اعلام کرد تحریم‌های ثانویه علیه کشورها یا شرکتهایی که نفت ایران را خریداری می‌کنند اعمال خواهد کرد. این اقدام فشار بر تهران را افزایش می‌دهد، در حالی که مذاکرات هسته‌یی با ایالات متحده به بن‌بست رسیده است.

بلومبرگ افزود: طبق برآوردهای اولیه، رژیم ایران در ماه آوریل هر روز حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات صادر کرده است. بر اساس داده‌های شرکت تحلیلی کپلر پالایشگاههای خصوصی چین بیش از ۸۰ درصد این صادرات را در ماه گذشته خریداری کرده‌اند. این خریدها برای تهران حیاتی هستند و هم‌چنین به صنعت دچار کمبود نقدینگی چین که به نفت ارزان وابسته است، کمک می‌کنند.

۵-آکسیوس نوشت: دونالد ترامپ تهدید به اعمال تحریم‌های جدید و گسترده علیه چین به‌دلیل خرید نفت ایران کرد. تقاضای ترامپ برای قطع درآمد دهها میلیارد دلاری نفت ایران در حالی مطرح می‌شود که مذاکرات درباره یک توافق هسته‌یی گسترده‌تر ادامه دارد.

اکسیوس افزود: جلوگیری موفقیت‌آمیز از صادرات نفت ایران می‌تواند به کاهش افت قیمتها در بازاری که در حال حاضر عرضه خوبی دارد کمک کند.

۶-به‌دنبال موضع‌گیری وزیر خارجه فرانسه که نسبت به توسعه برنامه اتمی رژیم ایران هشدار داد و اعلام کرد اگر مذاکره هسته‌یی به نتیجه نرسد اروپائیها تحریم‌ها را بر می‌گردانند، سخنگوی وزارت‌خارجه دولت پزشکیان نوشت: ادعای وزیر امور خارجه فرانسه مبنی بر این‌که ایران در «آستانه توسعه» سلاح هسته‌یی است، کاملاً پوچ و بی‌اساس است. این اظهارات نادرست، همراه با تهدید به اعمال مجدد تحریم‌ها‌ علیه ایران، این گمان را تقویت می‌کند که موضع انتقادآمیز فرانسه در معرض دگردیسی به نقشی اخلال‌گرانه است. چنین رویکردی قطعاً چیزی به اعتبار فرانسه و جایگاه آن در اروپا و جهان اضافه نخواهد کرد.

۷-بر اساس یک آمار تکان‌دهنده که در رسانه‌های حکومتی درج شده، فقط در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۷۰ دستگاه وانت نیسان سوخت‌بران هنگام تردد منفجر شد و ۱۶۸ جوان زیر ۳۰ سال بلوچ در آتش جان سپردند.

۸-سایت حکومتی بهار نیوز در مورد دستمزد کارگران ساختمانی نوشت: حقوق کارگران روزمزد رقم ثابتی ندارد، یک روز ساعتی ۶۰ هزار تومان است و روز دیگر اگر بتن ریزی باشد ۷۰ هزار تومان. هیچ مرخصی استعلاجی یا عیدی و پاداشی وجود ندارد، بیماری یعنی روز‌های بی‌پولی و تصادف یعنی پایان درآمد. بیمه‌ای برای کارگران ساختمانی نیست.

۹-حسین اصیلیان رئیس انجمن حکومتی متخصصان بهداشت حرفه‌یی گفت: حوادث شغلی دومین عامل مرگ و میر در ایران پس از تصادفات است. در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳ هزار حادثه شغلی ناشی از کار در کشور ثبت شده که از این میان حداقل ۷۰۰ تا ۸۰۰ مورد منجر به مرگ شده است. در حالی‌که در یک آمار مقایسه‌ای در سال ۲۰۲۰ در آمریکا با جمعیتی بالغ بر ۱۳۰ میلیون کارگر و بیش از ۸ میلیون کارگاه، حداکثر۴۷۶۴ کارگر بر اثر حوادث شغلی جان‌باخته‌اند.

۱۰-در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ از ۵۳ قلم خوراکی مختلف در نقاط شهری، تعداد ۳۰ قلم، درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطه‌ای نقاط شهری کشور (۳۸.۵ درصد) داشته‌اند. در این میان سیب‌زمینی ۱۹۳ درصد، لوبیا چیتی ۱۶۶ درصد، لیمو ترش ۱۳۶ درصد، لپه ۱۲۶ درصد، لوبیا قرمز ۱۱۲ درصد، بادمجان ۱۰۹ درصد رشد قیمت داشته‌اند.

لطفا به اشتراک بگذارید: