زمین‌لرزه کرج و بحران مدیریت- از قطع برق تا شعله‌های آتش

به‌گزارش رسانه‌های حکومتی ساعت۲۱ شنبه‌۱۳ اردیبهشت زمین‌لرزه‌یی به‌قدرت ۴ ریشتر شهر کرج را لرزاند.

تابناک نوشت: این زمین‌لرزه در شرایطی رخ داد که باد شدیدی نیز در این شهر وزیدن گرفته و گرد و خاک، آسمان کرج را تیره کرده بود. این در شرایطی بود که در همان زمان، برق برخی از مناطق کرج نیز قطع شده بود. این زمین‌لرزه که استانهای البرز و تهران را لرزاند در عمق ۸ کیلومتری زمین به‌وقوع پیوست.

تلگرام چندثانیه رژیم ۱۴اردیبهشت درباره زلزله شامگاه شنبه در کرج نوشت: حوالی ساعت۹ شب، صدای مهیبی شنیده شد، زمین لرزید، برق رفت و دقایقی بعد، شعله‌های آتش در نزدیکی نیروگاه فردیس، ترس را میان مردم پخش کرد. اما آنچه آتشِ اضطراب را شعله‌ورتر کرد، نه زلزله و نه آتش، که سکوت سنگین مسئولان بود. این منبع افزود: برق بخش‌های زیادی از کرج قطع شد و تماس با مراکز خدماتی تنها یک پاسخ داشت: «طوفان بوده!» اما این پاسخ سرسری دردی از نگرانی مردم دوا نکرد؛ چرا که هم‌زمان گزارشهایی از انفجار، آتش‌سوزی و زلزله در فضا می‌چرخید و هیچ نهادی، اطلاع‌رسانی روشن و بموقع انجام نداد. چند ساعت بعد، مدیر نیروگاه گفت که آتشی در کار نبوده و تصاویر منتشر شده به آنجا ربطی ندارد. در عوض، آتش‌سوزی در کانکس مجاور و سپس سکوی زباله‌ای به وسعت ۲۰۰۰ مترمربع رخ داد که با ۹ خودروی آتش‌نشانی مهار شد. از سوی دیگر، زلزله‌ای با قدرت ۴ ریشتر نیز حوالی کرج را لرزاند و آتش‌سوزی دیگری هم در کارخانه کارتن‌سازی نظرآباد گزارش شد.

مهدی زارع کارشناس رژیم درباره زمین‌لرزه ۴‌ریشتری ماهدشت کرج نسبت به ارتباط میان افت شدید سطح آب زیرزمینی، فرو نشست زمین و تحریک گسلهای فعال در غرب استان تهران هشدار داد و گفت:

فرو نشست زمین ناشی از کاهش شدید سطح آب زیرزمینی، علاوه بر آسیب به ساختمانها و زیرساخت‌های حیاتی، با تحریک گسل‌ها زمینه‌ساز وقوع زمین‌لرزه‌های مهم بعدی می‌شود.

زلزله ۵ ریشتری ملارد در سال ۱۳۹۶ که حدود ۲۰‌میلیون نفر در استانهای تهران و البرز آن را احساس کردند، موجب مرگ ۷ نفر به‌دلیل زیر دست پا رفتن شد. ادامه این روند می‌تواند به‌وقوع زمین‌لرزه‌های شدیدتری در پرجمعیت‌ترین منطقه کشور منجر شود.

.

لطفا به اشتراک بگذارید: