نیتان سیلز در جلسه استماع کمیته کنگره: به نظرم باید سر اختاپوس را هدف قرار داد
اخبار ایران وجهان دریک نگاه
۱-نیتان سیلز هماهنگکننده سابق وزارتخارجه آمریکا در امور مبارزه با تروریسم در یک جلسه استماع کمیته روابط خارجی کنگره گفت: به نظرم باید سر اختاپوس را هدف قرار داد، نه فقط شاخکهایش. ایران شبکهیی از سازمانهای تروریستی ایجاد کرده است. تمام این شبکه از تهران هدایت میشود.
وی افزود: تمام این شبکه از طریق سپاه پاسداران عمل میکند. برای تضعیف آن، روشهای نظامی وجود دارد، اما روشهای مالی نیز مؤثرند. باید جریان پول به این شبکه گسترده سازمانهای تروریستی قطع شود. این شامل بازگرداندن فشار حداکثری بر صادرات انرژی ایران است. همچنین بهمعنای تحریم خود گروهها و هدف قرار دادن منابع مالی آنهاست.
۲-بهدلیل ناترازی برق و ناتوانی رژیم در حل بحران انرژی، وزارت کشور رژیم با ابلاغ مصوبهیی، تمامی ادارات دولتی، بانکها و دستگاههای اجرایی را تا پایان تابستان (۳۱ شهریور ۱۴۰۴) در روزهای پنجشنبه تعطیل اعلام کرد.
۳-سایت حکومتی انتخاب نوشت: تاکنون استانهای البرز، قم، لرستان، سمنان، کرمان، یزد، مرکزی، قزوین، کردستان، کرمانشاه، مازندران، اردبیل، گلستان و کهگیلویه و بویراحمد پنجشنبهها را تعطیل کردهاند. ساعت کاری ادارات نیز از ۶ صبح تا ۱۳ تعیین شده است. در برخی استانها مانند یزد و کرمانشاه، دورکاری در روزهای پنجشنبه جایگزین حضوری شده است.
سایت حکومتی اقتصاد آنلاین با عنوان «ناترازی انرژی و نوسانات ارزی، تولید را فلج کرد» نوشت: نوسانات شدید نرخ ارز و تأخیر یا عدم تخصیص ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه و تجهیزات، تأثیر قابل توجهی بر افزایش هزینههای تولید داشته و بسیاری از واحدهای تولیدی را با اختلال جدی در برنامهریزی و تداوم فعالیت مواجه کرده است.
این منبع افزود: بهدلیل تداوم نااطمینانیهای اقتصادی و سیاسی، بسیاری از تأمینکنندگان عمده مواد اولیه، بهویژه مواد اولیه وارداتی، با احتیاط بیشتری اقدام به عرضه کالا کرده و در نتیجه زمان تحویل مواد اولیه با تأخیرهای قابلملاحظهای مواجه شده است.
۳-علی خضریان عضو مجلس ارتجاع به افزایش ۶۵۰درصدی قیمت دارو اعتراف کرد.
وی در نامهیی خطاب به رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس رژیم نوشت: سازمان غذا و دارو در سال ۱۴۰۳، بدون هر گونه تغییر در نرخ ارز اختصاص یافته به این حوزه و تحت فضایی غیرواقعی، به بهانه افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، اقدام به افزایش قیمت دارو بهصورت فراقانونی در قالب کمیسیونهای ظاهراً قانونی نمود. افزایش نجومی قیمت داروها تا ۶۵۰ درصد.
وی به گوشه دیگری از بحران دارو از جمله کمبود ۴۷۰ قلم دارو اشاره کرد و نوشت: با توجه به ابعاد گسترده این بحران و تأثیرات مخرب آن بر امنیت ملی، استدعا دارم دستور فرمائید این موضوع با فوریت تمام در دستور کار کمیسیون اصل نودم قانون اساسی قرار گیرد.
۴-روزنامه حکومتی شرق از افزایش نجومی شهریه مدارس و مهدکودک ها خبر داد و نوشت شهریهها به ۲۵ تا ۱۲۵ میلیون رسیده است. افزایش ۵۰ تا ۸۰ درصدی شــهریه مهدکودک ها و مدارس غیردولتی در تهران، بسیاری از خانوادههای طبقه متوسط را در آستانه انتخابی دردناک قرار داده است؛ آموزش بیکیفیت یا فشــار مضاعف اقتصادی.
یکی از مادران ســاکن غرب تهران درباره جهش ناگهانی شهریه یک مهدکودک باسابقه در محلهشان گفت: «این مهدکودک سال گذشته شهریه آن ماهی هفت میلیون تومان بود، اما امسال ناگهان به ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان رســیده است، بدون آن که امکانات جدیدی اضافه کرده باشند.
۵-اینترنت بدون سر و صدا گران شد. روزنامه حکومتی خراسان روز چهارشنبه نوشت: از صبح روز گذشته قیمت هر گیگابایت اینترنت همراه، به حدود ۷۷۰۰ تومان تغییر کرد و گرانتر شد. قیمت اینترنت در دیماه ۱۴۰۲ هر گیگابایت حدود فقط دو هزار تومان بود.
۶-آخوند اژهای رئیس قضاییه جلادان اعتراف کرد در جریان قیام ۱۴۰۱ دستکم برای ۹۰ هزار نفر پرونده تشکیل شده است:
در سال ۱۴۰۱ مسائل پیش اومد خب من یه دفعه گزارشی گرفتم دیدم که چیزی در حدود ۹۰ هزار پرونده تشکیل شده یعنی نزدیک ۹۰ کمتر کامل نبود این تعداد پرونده کیفری تشکیل شده چون دانشآموز بودند دانشجو بودن معلم بوده نمیدونم کی بوده زن بوده مرد بوده غیره بودند از طبقات دیگه بودن طبقات مختلف جامعه کارگر شما ببینید ما حدود ۹۰ هزار پرونده یکی یکی دشمن چقدر میتونه از اینا سوءاستفاده بکنه هر کسی که احضار میشه هر کسی که محکوم میشه هر کسی که میره زندان دشمن استفاده میکنه شیطان چه استفاده میکنه
۷-هاشمی گلپایگانی رئیس سابق ستاد موسوم به امر به معروف درباره شعارهای قیام ۴۰۱ گفت:
از ۱۴۰۱ تو این اغتشاشات به نظر بنده اصلاً حجاب بهانه بود همون جور که بنزین بهانه بود یعنی هر زمانی یک چیزی بهانه میشه که یک اعتراض دیگه بکنند مثلاً گفتن آقا گرانی است فلان اما شعارها نگفتند دیگه نمیدونم مرگ بر گرانی مرگ بر چرا اقتصاد اینجوری است مرگ بر دیکتاتور گفتند مرگ بر اینها رو گفتند حجاب کجا بود؟