کنگره نمایندگان اسپانیا - تصویب قطعنامه «مبارزه برای حقوق‌بشر و حقوق زنان در ایران» به‌اتفاق آرا

کنگره نمایندگان اسپانیا - تصویب قطعنامه «مبارزه برای حقوق‌بشر و حقوق زنان در ایران» به‌اتفاق آرا

فراخوان به دولت اسپانیا برای محکوم کردن قاطعانه و صریح

نقض حقوق‌بشر توسط رژیم ایران

 

قطعنامهٔ مصوب کمیسیون خارجی کنگره نمایندگان اسپانیا

خانم مریم رجوی در کنفرانس بین‌المللی زنان در فوریه ۲۰۲۵

بر نقش کلیدی زنان ایرانی در مبارزه برای آزادی و دموکراسی

در برابر بنیادگرایی اسلامی تأکید کرد و به زنانی

که رهبری مقاومت علیه سرکوب را برعهده داشته‌اند درود فرستاد

 

طبق این قطعنامه دولت اسپانیا باید تحریم و فشار دیپلماتیک

علیه مسئولان سرکوب در ایران را در مجامع بین‌المللی ترویج کند

و خواستار تدابیر جامع برای پاسخگو کردن و حسابرسی از آنها شود

 

قطعنامه از دولت می‌خواهد از تحقیقات جامع و مستقل

درباره موارد نقض حقوق‌بشر در ایران

به‌ویژه نقض حقوق زنان، اقلیتها و کودکان حمایت کند

 

قطعنامهٔ مصوب کمیسیون خارجی کنگره نمایندگان اسپانیا

شورای ملی مقاومت ایران که نقش کلیدی در افشای نقض حقوق‌بشر ایفا کرده

گزارش داد که در سال ۲۰۲۴ هزار نفر در ایران اعدام شدند

رقمی بی‌سابقه که نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش چشم‌گیری را نشان می‌دهد

 

این ائتلاف اپوزیسیون در هشتم فوریه ۲۰۲۵

یکی از بزرگ‌ترین تظاهرات را در پاریس برگزار کرد

و خواهان تغییر رژیم و استقرار یک جمهوری دموکراتیک در ایران شد

 

دیوان عالی رژیم در ۲۳ فوریه ۲۰۲۵

درخواست باز بینی پرونده‌های مهدی حسنی و بهروز احسانی

دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام را که از زمان بازداشت

تحت شکنجه قرار داشته‌اند رد کرد

 

گزارش کمیته مستقل حقیقت‌یاب سازمان ملل تصریح می‌کند

بسیاری از نقض‌های جدی حقوق‌بشر در ایران

مصداق جنایت علیه بشریت هستند

 

کشورهای دموکراتیک باید فشار سیاسی و دیپلماتیک خود را

بر رژیم ایران افزایش بدهند و خواستار پایان دادن به سرکوب شوند

باید با قاطعیت و فوریت برای برجسته کردن مبارزه زنان و مردم ایران

برای عدالت و آزادی و برابری عمل کرد

کمیسیون خارجه به‌اتفاق آرا دولت اسپانیا را فرامی‌خواند

تا از نهادهای بین‌المللی که خواهان تغییرات ساختاری

برای تضمین حقوق بنیادین بشر در ایران هستند پشتیبانی کند

کمیسیون خارجی کنگره نمایندگان اسپانیا در اجلاس خود قطعنامه‌یی دربارهٔ مبارزه برای حقوق‌بشر و زنان در ایران را به‌اتفاق آرا به‌تصویب رساند.

در این جلسه شماری از نمایندگان از احزاب مختلف در سخنرانی‌هایشان جنایات رژیم و موج اعدامها را محکوم کردند و به حمایت جامعهٔ جهانی از زنان ایران فراخوان دادند.

مارتا گونزالس باسکز Marta González Vázquez نایب‌رئیس پارلمان اسپانیا در سخنان خود، گفت: «این ابتکارعمل توسط گروه پارلمانی حزب مردم با هدف برجسته‌کردن دوباره وضعیتی است که زنان در ایران به‌مدت ۴۴ سال تحمل کرده‌اند؛ از همان زمانی که آخوندها آنها را از حقوق مدنی و اجتماعی خود محروم کردند، اما نتوانستند کرامتشان را از آنها بگیرند. با این کرامت، آنها رهبری اعتراضات علیه یک دیکتاتوری استبدادی را برعهده می‌گیرند که از تسلیم زنان به‌عنوان نمادی از قدرت خود بر کل جامعه استفاده می‌کند؛ همه اینها در حالی صورت می‌گیرد که جامعه بین‌المللی تا حد زیادی در برابر قدرت نفت، سلاحهای اتمی و وضعیت دشوار ژئو استراتژیک در خاورمیانه، سکوت کرده است».

وی افزود: «تحریم‌های بین‌المللی کافی نیستند. ما خواستار ادامه محکومیت شدید و صریح نقض حقوق‌بشر توسط رژیم ایران هستیم. ما هم‌چنین باید راههای جدیدی را برای حمایت از زنان، مبارزان و سازمانهای حقوق‌بشری ایرانی بررسی کنیم. ما باید روابط خود را با ایرانیان خارج از کشور تقویت کنیم و گفتگو با نیروهای سیاسی ایرانی در خارج از کشور را تقویت کنیم».

زیرنویس: خولیا بوآدادانس - نایب‌رئیس اول کمیسیون برابری پارلمان اسپانیا

خولیا بوآدا دانس Júlia Boada Danés نایب‌رئیس اول کمیسیون برابری پارلمان اسپانیا در سخنرانی خود در جلسهٔ کمیسیون خارجی، گفت: «این قانون حجاب اجباری طیف وسیعی از حقوق‌بشر مربوط به برابری، آزادی بیان و عقیده، حریم خصوصی، برابری و عدم تبعیض و استقلال شخصی را نقض می‌کند و آشکارا درد و رنج را در یک سیستم سرکوب خفقان‌آور و روزانه بر همه این زنان و دختران ساکن ایران تحمیل می‌کند. این ظلمی همراه با سرکوب بی‌وقفه است که در زمانی افزایش یافته است که رژیم سیاست استفاده از مشت آهنین علیه دشمن داخلی و استفاده از قدرت مرگ و زندگی به‌عنوان ابزاری برای ارعاب عمومی همه شهروندان را تشدید می‌کند. پس بیایید از این قطعنامه حمایت کنیم. ما باید تمام ساز و کارهای ممکن را در سطوح ملی، اروپایی و بین‌المللی برای حمایت از این زنان و دخترانی که با شجاعت و شرافت تحسین‌برانگیز، در برابر رژیمی سرکوبگر و قاتل مقاومت می‌کنند توسعه بدهیم».

در جلسهٔ پارلمان اسپانیا رافائلا رومرو پوسو Rafaela Romero Pozo تأکید کرد: «این مجلس باید نسبت به همهٔ نقاط جهان موضع روشنی داشته باشد؛ حمایت مطلق از زنان مبارز در ایران و قاطعیت کامل در برابر کسانی که راه را برای بازگشت به‌عقب هموار می‌کنند».

هم‌چنین کارلوس فلورس خوبریاس Carlos Flores Juberías سخنگوی کمیسیون خارجی پارلمان در سخنانش گفت: «در سال (گذشته) در مجموع ۱۰۰۰نفر در ایران اعدام شدند. اکنون زمان آن است که بگوییم، در ایران اعدام‌های فراقضایی، دستگیریهای خودسرانه، حبس نامحدود، شکنجه، رفتارهای تحقیرآمیز و سرکوب علیه زنان و اقلیتها وجود دارد.

وقت آن رسیده که بگوییم سپاه پاسداران (رژیم). ایران یک سازمان تروریستی است، (بایستی) توسط اتحادیه اروپا با این عنوان شناخته شود و تحت تحریم قرار گیرد. وقت آن رسیده که بگوییم تحریم‌ها و اقدامات محدودکننده باید علیه سران و سیاست‌گذاران (رژیم) ایران اعمال شود. وقت آن رسیده که از شهروندان ایرانی در تبعید حمایت کنیم، کسانی که تلاش می‌کنند با یک رژیم استبدادی که حتی در خارج از مرزهای خود نیز از توسل به جاسوسی و ترورهای هدفمند دریغ نمی‌کند، مبارزه کنند. وقت آن رسیده که علیه قطعی اینترنت در ایران و سانسور رسانه‌ها مبارزه کنیم.

در ادامهٔ این جلسه قطعنامهٔ مبارزه برای حقوق‌بشر و زنان در ایران به رأی گذاشته شد و به‌اتفاق آرای اعضای کمیسیون خارجی پارلمان اسپانیا به‌تصویب رسید.

قطعنامهٔ مصوب کمیسیون امور خارجی کنگرهٔ نمایندگان اسپانیا که در اجلاس این کمیسیون به‌اتفاق آرا به‌تصویب رسید خاطرنشان می‌کند:

پس از ۴۴ سال مقاومت در برابر رژیم ایران، وضعیت حقوق‌بشر هم‌چنان نگران‌کننده باقی مانده است. سرکوب نظام‌مند مخالفان، نقض حقوق بنیادین و تبعیض ساختاری علیه زنان، نشان‌دهندهٔ زمینه‌یی از نقض مستمر اصول اساسی حقوق بین‌الملل است.

مرگ مهسا امینی در سپتامبر ۲۰۲۲، پس از بازداشت توسط (گشت ارشاد) موجی بی‌سابقه از اعتراضات را به‌راه انداخت که عمدتاً توسط زنانی هدایت می‌شد که خواهان احترام به آزادی‌های بنیادین خود بودند. از آن زمان، نقض حقوق انسانی در ایران تشدید شده و نقطه عطفی در برخورد رژیم با زنان به‌شمار می‌رود. سازمانهای حقوق بشری، اعدام‌های فراقضایی، بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه و استفاده نامتناسب از زور را مستند کرده‌اند.

شورای ملی مقاومت ایران نقش کلیدی در افشای این موارد نقض توسط رژیم ایران ایفا کرده است. این شورا گزارش داد که در سال۲۰۲۴، هزار نفر در ایران اعدام شدند؛ رقمی بی‌سابقه در ۳۰سال اخیر که نسبت به ۸۵۳مورد گزارش‌شده در سال۲۰۲۳، افزایش چشم‌گیری را نشان می‌دهد. این ائتلاف اپوزیسیون در هشتم فوریه ۲۰۲۵ یکی از بزرگ‌ترین تظاهراتها را در پاریس برگزار کرد و خواهان تغییر رژیم و استقرار یک جمهوری دموکراتیک در ایران شد.

در ۲۳ فوریه ۲۰۲۵، دیوان عالی (رژیم) ایران درخواست باز بینی پرونده‌های مهدی حسنی و بهروز احسانی، دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام به‌دلیل فعالیت سیاسی‌شان که از زمان بازداشت در سپتامبر ۲۰۲۲ تحت شکنجه قرار داشته‌اند را رد کرد.

در گزارشی که کمیته مستقل حقیقت‌یاب سازمان ملل دربارهٔ ایران در مارس۲۰۲۴ منتشر کرد، به دادرسی‌های شتاب‌زده‌یی اشاره شده که منجر به صدور احکام اعدام توسط مقامات حکومتی شده‌اند. در این گزارش آمده است: «بسیاری از نقض‌های جدی حقوق‌بشر که در این گزارش شرح داده شده‌اند، مصداق جنایت علیه بشریت هستند، به‌ویژه قتل، زندان، شکنجه، تعرض و دیگر اشکال خشونت جنسی».

امروز زنان ایرانی هم‌چنان با محدودیت‌های شدید روبه‌رو هستند. رژیم ایران قوانین اجباری پوشش حجاب را به کار گرفته و به‌تازگی تلاش کرده است قانون جدیدی تحت عنوان «قانون عفاف و حجاب» را تحمیل کند که به ابزار اصلی سرکوب زنان تبدیل شده است. قواعد اجباری پوشش، محرومیت از برخی مناصب دولتی، محدودیت در حضانت فرزندان و تبعیض در ارث و ازدواج، نابرابری جنسیتی را تداوم می‌بخشند. این وضعیت با اصول «کنوانسیون حذف تمامی اشکال تبعیض علیه زنان» در تضاد است.

در ۲۵ فوریه ۲۰۲۵، در «کنفرانس بین‌المللی زنان»، مریم رجوی بر نقش کلیدی زنان ایرانی در مبارزه برای آزادی و دموکراسی در برابر بنیادگرایی اسلامی تأکید کرد و به زنانی که رهبری مقاومت علیه سرکوب را برعهده داشته‌اند، ادای احترام کرد.

در برابر این وضعیت، کشورهای دموکراتیک باید فشار سیاسی و دیپلماتیک خود را بر رژیم ایران افزایش بدهند، خواستار پایان دادن به سرکوب بشوند و از جنبش‌های دموکراتیک مدافع آزادی و برابری حمایت کنند. ضروری است که با قاطعیت و فوریت برای برجسته‌کردن مبارزه زنان و مردم ایران برای عدالت، آزادی و برابری عمل کرد.


قطعنامهٔ کمیسیون خارجهٔ پارلمان اسپانیا در پایان از جمله بر این خواسته‌ها تأکید می‌کند:

۱. نقض‌های حقوق‌بشر توسط رژیم ایران را به‌صورت قاطع و صریح محکوم کند.

۲. در مجامع بین‌المللی، تحریم‌ها و تدابیر فشار دیپلماتیک را علیه مسئولان سرکوب و خشونت جنسیتی در ایران ترویج کند.

۲. تحقیقات جامع و مستقل درباره موارد نقض حقوق‌بشر در ایران را به‌ویژه در خصوص زنان، اقلیتها و کودکان، مورد حمایت و ترویج قرار دهد.

۴. خواستار تداوم اجرای تدابیر جامع برای پاسخ‌گویی و حسابرسی شود تا امکان جبران خسارت برای قربانیان و بازماندگان فراهم شود.

۵. ساز و کارهایی برای حفاظت و حمایت از زنان ایرانی، مبارزان و سازمانهای حقوق‌بشری را تقویت و ترویج کند.

۶. از قطعنامه‌های سازمان ملل و دیگر نهادهایی که خواهان اصلاحات ساختاری در ایران برای تضمین رعایت حقوق بنیادین هستند، پشتیبانی کند.

کمیسیون خارجه به‌اتفاق آرا دولت اسپانیا را فرامی‌خواند تا از نهادهای بین‌المللی که خواهان تغییرات ساختاری برای تضمین حقوق بنیادین بشر در ایران هستند پشتیبانی کند.

 

لطفا به اشتراک بگذارید: