بحران قطعی برق و تعطیلی صنایع و هشدار اعضای مجلس ارتجاع نسبت به پیامدهای آن
بحران قطعی برق بسیاری صنایع را به تعطیلی کشانده است.
نایبرئیس انجمن حکومتی تولیدکنندگان گفت:
بهدلیل قطعی برق برخی از کارخانجات سیمان میزان تولید را نصف کرده و قیمتها دوبرابر شده است. رئیسی افزود: از اواسط اردیبهشت ماه، قطع برق تأثیر قابل توجهی بر تولید سیمان و بتن داشته است. آمارها نشان میدهد که تولید سیمان در بسیاری از کارخانهها به کمتر از نصف رسیده است. بهعنوان مثال، تولید سیمان شاهرود از ۲۰ هزار تن به ۸ هزار تن کاهش یافته و سیمان تهران از ۲۹ هزار تن به ۱۹ هزار تن رسیده است. همچنین، سیمان ساوه نیز کاهش قابل توجهی داشته و از ۲۵ هزار تن به ۹۰۰۰ تن رسیده است.
اعضای مجلس ارتجاع نسبت به پیامدهای بحران قطعی برق هشدار دادند:
حمید رسایی عضو مجلس ارتجاع -۲۴ اردیبهشت۱۴۰۴
آقای رئیس من تذکرم این است ببینید دولت الآن قصد داره مصاحبه وزیر نیرو رو من دیدم که میخواهند برق رو گران کنند میخواهند آب رو گران کنند میگیم آقا مردم رو اینقدر در فشار هستند برای چی باید این کار رو بکنید؟ میگویند خب طبق قانون است قانون گفته باید برای کسایی که پرمصرف هستند گران بشه و ولی خب برای همه گران میشه وقتی میگن کم مصرف طرف یک دانه لامپ اش را هم روشن میکنه یه یخچال روشن میکند میگویند شما از اون محدوده صرفهجویی خارج شدید.
الان وضعیتی که در حوزه ناترازی برق در کشور هست خب دولت لایحه داد برای تغییر ساعت رسمی، مجلس اکثریت حق شون بود تشخیص ندادند که این فوریت داره و رأی ندادند دولت تصمیم گرفته ساعات کاری ادارات و مدارس رو تغییر بده زودتر مردم بروند سر کار بچهها زودتر بروند مدرسه این مشکلاتی رو برای بعضی از خانوادهها ایجاد کرده، خب الآن در تهران مثلاً ۵ صبح آفتاب طلوع میکنه.
حاج بابایی عضو مجلس ارتجاع -۲۴ اردیبهشت۱۴۰۴
بله حالا اون رو ما در هیأترئیسه مطرح میکنیم که انشاءالله نظر بدهند اما یک موضوع آقای شریعتی که خبرهای زیادی هم واقعاً منعکس شد این است که استانها بعضی آمدند مدرسه را و شروع مدرسه رو ساعت ۶ این رو فکر بکنید که یک خانمی که در یک مرکز استانی در واقع زندگی میکنه یک ساعت گاهی وقت ها یک ساعت و نیم زمان میبره تا بره برسه به اون مدرسه ساعت چند باید بلند بشه تا به اون مدرسه برسه؟ این هم یک در واقع اعتراضاتی رو در سراسر کشور داشته که من خواهش میکنم دولت یک بررسی بکنه.
روزنامه حکومتی جهان صنعت با نگرانی نوشت:
قطعی مکرر برق در ایران علاوه بر اختلال در زندگی روزمره، باعث بروز مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و روانی گستردهیی شده و نارضایتی عمومی را افزایش داده است.