وضعیت اسفناک تولید و صنعت در حاکمیت آخوندی

در این بخش از برنامه قصد داریم به وضعیت اسفناک تولید و صنعت در ایران تحت حاکمیت آخوندها بپردازیم و  چالش‌ها و چشم‌اندازها رو بررسی کنیم. ده‌هاست که بخش تولید و صنعت ایران با مشکلات ساختاری دست‌ و پنجه نرم می‌کنه.

سهم بخش صنعت در تولید ناخالص داخلی ایران، از حدود ۲۰ درصد در سال ۱۳۹۹ به حدود ۱۲ درصد رسیده! .

درحالی‌که بیشترین مالیات رو بخش صنعت می‌پردازه؛

اما شرکت‌های زیرمجموعه‌ی بیت خامنه‌ای و سپاه پاسداران نه‌تنها مالیات پرداخت نمی‌کنن؛ بلکه از دولت تسهیلات هم دریافت می‌کنن. مثل شرکت‌های تابعه‌ی غدیر و بنیاد مستضعفان و ...

یکی دیگه از موانع تولید داخلی، کمبود مواد اولیه و قطعات هست، با نوسانات نرخ ارز در خیلی از موارد صاحبان صنایع خصوصی بعد از فروش کالا برای خرید مواد اولیه با کمبود نقدینگی مواجه می‌شن؛ چون از زمان خرید مواد اولیه، تولید و فروش، با سقوط ارزش ریال، بخش صنعت باید پول بیشتری برای همون مواد اولیه بپردازه، اگه ورشکست نشه، سود چندانی به‌دست نمیاره.

واردات

هر ۱میلیارد دلار واردات، ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در ایران رو از بین می‌بره، پس باید با تعرفه گذاری مناسب از صنعت و تولید داخلی حمایت بشه؛ اما سیاست رژیم آخوندی دراین‌باره یک بام و دوهواست! یعنی وقتی صنایع سودش به‌جیب خودش بره تعرفه‌های چند صددرصدی می‌بنده مثل واردات خودرو که یک خودرو خارجی رو مردم ایران باید با ۳ برابر قیمت بخرن؛ اما وقتی شرکت واردکننده سودش به‌جیب حاکمیت بره، تعرفه‌ها کم و ناچیز هستن، کالاها به بازارهایی سرازیر می‌شن درنتیجه ورشکستگی و تعطیلی در صنایع بیداد می‌کنه.

آمارهای منتشرشده از افزایش ورشکستگی صنایع خبر می‌ده، طبق آمارهای منتشرشده دست‌کم ۶۸۸۵کارخانه فقط در سال ۱۴۰۲ به‌طور کامل تعطیل‌شده، ۷۷ درصد واحدهای فعال هم در همین زمان کمتر از توان اسمی خودشون تولید کردن، آمار کل کارخانه‌های تعطیل هم ۵۲هزار و ۷۰۳ واحد بوده! حالا به این آمار ورشکستگی‌های امسال با قطعی گاز و برق صنایع و شهرک‌های صنعتی رو اضافه کنید

بسیاری از واحدهای تولیدی در ایران از ماشین‌آلات قدیمی و فناوری‌های منسوخ استفاده می‌کنن که بهره‌وری پایین و هزینه‌های اضافی به صنایع تحمیل می‌کنه. طبق آمارهای منتشرشده حدود ۱۸هزار دستگاه معدنی با عمر بالای ۲۰ سال فعالیت می‌کنن که فاقد شاخص‌های کیفیت هستند، همین دستگاه‌ها با نوسانات و قطعی‌های اعلام‌نشده‌ی برق با آسیب‌های جدی مواجه‌شدن

اما راه‌حل چیه؟

در عام‌ترین صورت برای خروج صنایع ایران از این شرایط بحرانی ۵ کار باید انجام بشه که از این قراره

بهبود روابط بین‌المللی

اصلاحات اقتصادی

بهبود مدیریت منابع انرژی

توسعه صنایع غیرنفتی

کنترل تورم و تثبیت نرخ ارز

بهبود روابط بین‌المللی: آیا رژیمی با جنگ‌افروزی و کشتار در عراق و سوریه و لبنان و دخالت در امور فلسطین و همین روزها که تلاش برای بمب‌سازی‌ اتمی‌اش یکی از بحران‌های جدی بین‌المللیه، چشم‌انداز بهبود روابط بین‌المللی براش متصوره؟!!

اصلاحات اقتصادی: حکومتی که طی ۳ دهه‌ی گذشته ۷۰درصد اقتصاد رو زیر مهمیز شرکت‌های بیت خامنه‌ای و سپاه کشیده، صنایع و تولید  رو برای استخراج پول نابود کرده و هر گوشه‌ای از اون مافیاهای فساد در حال چپاول هستن، قادره اصلاحات اقتصادی انجام بده؟!!

بهبود مدیریت منابع انرژی: بیش از یک دهه است که ۷۶ درصد انرژی که برای تولید برق اختصاص داده می‌شه تلف می‌شه، سال‌هاست زیرساخت‌ها به‌حال خودشون رها شدن، به‌اعتراف رئیس‌جمهور و مهره‌های رژیم، مافیاهای حکومتی روزانه ۲۰ تا ۴۰ میلیون لیتر گازوئیل موردنیاز مردم رو قاچاق می‌کنن، اصلاً مدیریت منابع انرژی داره که به بهبود اون بپردازه؟!

توسعه‌ی صنایع غیرنفتی و کنترل تورم و تثبیت نرخ ارزه  هم نیازی به توضیح نداره

که رژیم کاری کرده که وقتی دلار می‌شه ۸۵هزار تومان ارزان شدن دلار محسوب می‌شه!!

این گوشه‌ای بود از بلایی که حکومت آخوندی بر سر صنعت در ایران آورده. 

لطفا به اشتراک بگذارید: