رژیم ایران نباید غنی سازی اورانیوم داشته باشد

اخبار ایران و جهان در یک نگاه 

۱-مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با تلویزیون سی.بی.اس تصریح کرد که رژیم ایران به هیچ وجه نباید غنی سازی اورانیوم داشته باشد.

سی بی اس پرسید: «شما گفته‌اید رژیم ایران، در آستانه‌ی دستیابی به سلاح هسته‌ای است و ما در برهه‌ای حساس قرار داریم. ایالات متحده و ایران دوباره در حال مذاکره هستند. می‌توانید توضیح دهید که سیاست ایالات متحده در اینجا چیست؟ آیا اصل مطلب این است که رژیم ایران نمی‌تواند هیچ اورانیومی را غنی‌سازی کند، حتی اگر در سطوح پایین برای اهداف غیرنظامی باشد؟ آیا آنها باید برنامه را به طور کامل برچینند»؟
مارکو روبیو پاسخ داد: «اگر شما بتوانید در هر سطحی غنی‌سازی کنید، اساساً می‌توانید خیلی سریع در سطح تسلیحاتی غنی‌سازی کنید. منظورم این است که این یک واقعیت اساسی است و همه آن را می‌دانند. اما هدف نهایی در اینجا ساده است، رژیم ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد و ترجیح رئیس جمهور این است که از طریق مذاکره‌ی مسالمت‌آمیز به این هدف دست یابد.

۲-استیو ویتکاف، نماینده آمریکا در مذاکرات اتمی با رژیم ایران، روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت به تلویزیون ای.بی.سی آمریکا گفت: «رئیس‌جمهور کاملاً روشن بوده است؛ او می‌خواهد این بحران را از طریق دیپلوماسی و گفت‌وگو حل کند. او همه نشانه‌های لازم را داده است. او مستقیماً نامه‌هایی به رهبر رژیم ایران ارسال کرده و من نیز برای رساندن این پیام اعزام شدم و آن را منتقل کرده‌ام. ما فقط یک خط قرمز بسیار شفاف داریم، و آن غنی‌سازی است. ما حتی ۱ درصد از ظرفیت غنی‌سازی را هم نمی‌توانیم بپذیریم».

ویتکاف افزود: « ما پیشنهادی به ایرانی‌ها ارائه کرده‌ایم که به باور ما برخی از این مسائل را بدون توهین به آنها حل می‌کند، و این موضوع مهمی است. ما می‌خواهیم به راه‌حلی برسیم و فکر می‌کنیم که می‌توانیم. اما برای ما، هر توافقی باید از نقطه‌ای آغاز شود که شامل غنی‌سازی نباشد. ما نمی‌توانیم آن را بپذیریم، چون غنی‌سازی منجر به تسلیحاتی شدن می‌شود و ما اجازه نمی‌دهیم بمبی ساخته شود که به اینجا برسد».

۳-عراقچی وزیر خارجه رژیم در واکنش به اظهارات ویتکاف که تأکید کرد رژیم ایران نمی‌تواند حتی یک درصد غنی سازی اورانیوم داشته باشد، گفت:‌ ایشان از واقعیت‌های مذاکراتی دور هستند، غنی سازی در ایران ادامه پیدا می‌کند. وی افزود: اگر درخواست‌های غیر واقعی داشته باشند، طبیعی است که به نتیجه نمی‌رسیم.

۴-قبوض برق گران می شود.خبرگزاری حکومتی ایسنا با  عنوان «قبض برق تا ۴۰درصد گرانتر می شود» به نقل از عبدالامیر یاقوتی مدیرامور انرژی شرکت توانیر نوشت: کسانی که بیش از دو و نیم برابر الگوی مصرف، برق استفاده می‌کنند با افزایش قابل توجهی روبه‌رو خواهند شد. برای مثال، قبض برق یک مشترک با پنج برابر مصرف، ممکن است از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به حدود ۴ میلیون تومان برسد که معادل رشد ۴۰ درصدی است که پیش‌بینی می‌شود اول خرداد ماه اجرایی شود.

۵-محمدرضا خواجه، عضو کمیته استاندارد آرد، نان و گندم اعلام کرد: «قطعی برق نه تنها باعث خراب شدن خمیر نانوایان شده، بلکه از سوی سامانه نانینو نیز محکوم و متهم به تخلف شده‌اند. در یک روز ممکن است ۳ تا ۴ کیسه آرد به علت قطعی برق از بین برود. سامانه‌ها اینطور برداشت می‌کنند که این حجم از آرد از چرخه خارج شده و یا کم فروشی صورت گرفته است».

وی افزود:« افزایش هزینه‌ها و ثابت ماندن قیمت و افزایش حق بیمه نانوا‌ها از ۱ میلیون به ۵ میلیون دلایل دیگر اعتراضات است. الان یک نانوایی که سالانه ۶ میلیون هزینه بیمه برای ۴ نفر می‌داد از امسال باید ۲۰ میلیون بپردازد».

۶-اورعی، رئیس اتحادیه انرژی گفت: میزان خاموشی‌ها در بخش‌های خانگی و صنعتی افزایش پیدا می‌کند. با تداوم وضعیت موجود، حتی می‌توان انتظار داشت که در فصل گرم سال، برخی روزها برق در بخش‌هایی از کشور به مدت ۲۴ ساعت قطع شود،

وی  اعتراف کرد: انرژی هسته‌ای برای ما بهترین گزینه برای تولید برق نیست، یعنی نمی‌توانیم بخش قابل توجهی از سهم تولید برق کشور را به این انرژی اختصاص دهیم، زیرا نرخ سرمایه‌گذاری اولیه انرژی هسته‌ای در مقایسه با دیگر روش‌های تولید برق به‌مراتب بالاتر است

 

 

 

 

لطفا به اشتراک بگذارید: